Indische
Harderwijkers

▲▲▲▲

OGB Design
Welkom Laatste Nieuws KUMPULAN Foto en Film Muziek Familie Albums Onze Veteranen Toen en Nu ... Historie Indische Cultuur Boeken Sociale Media Links Pasar Malam 2023
Onze Nieuwsbrief Kumpulan betekent letterlijk vergadering of bijeenkomst. In Indische kringen heeft het de betekenis gekregen van een gezellig samenzijn met lekker eten en veel muziek.

Beste vrijwilligers, artiesten, standhouders en restauranthouders,


Met pijn in ons hart zijn we helaas genoodzaakt om onze Pasar Malam Harderwijk als ook onze Kumpulan(s) voor 2024 te annuleren.


Op onze plandata 26 en 27 oktober 2024 (1e weekend herfstvakantie regio midden) draait er al een grote Pasar Asia in Nijmegen. Die trekt vooral vele standhouders en restauranthouders waardoor wij verwachten onvoldoende van beide te kunnen aantrekken. We vissen nu eenmaal in dezelfde vijver.


Daarnaast stemt de Gemeente Harderwijk niet in met een alternatief weekend buiten de Herfstvakantie om. (1e of 2e weekend in oktober).

Ze geeft het bewegingsonderwijs als ook de sportverenigingen absolute voorrang in het gebruik van de sporthallen van De Sypel.


Verder ligt er nog een probleem m.b.t. het laden en lossen. De ingang aan de Badweg en naderen over de ligweide is in ieder geval voor 2024 niet toegestaan. Daarmee wordt de logistiek voor m.n. hal 2 (bekend als de Bali hal) een waar drama voor standhouders, restauranthouders en bekabelaars elektra. Om bovengenoemde redenen zijn we, in ieder geval voor 2024, tot eerder genoemd besluit gekomen.


Besprekingen voor 2025 met vertegenwoordigers van Gemeente en Sportcomplex De Sypel hopen we voor de zomervakantie 2024 te voeren, zodat we transparantie en duidelijkheid hebben v.w.b. 2025 en verder.

We hebben overigens vooralsnog wel al de planning Pasar Malam 2025 op de kalender gezet, namelijk 18 en 19 oktober 2025.


Het annuleren van de Kumpulans is gebaseerd op het feit dat wij net als andere Stichtingen en Verenigingen plots werden geconfronteerd met enorme kosten van huur voor het MFC De Kiekmure. Deze kosten kunnen wij als Stichting niet opbrengen en willen dit ook zeker niet doorberekenen aan onze bezoekers. Zoals aangegeven gaat ons dit besluit zeer aan het hart, maar is voor 2024 even niet anders.


Voor 2025 en verder hopen we op een goed overleg met de diverse spelers van Gemeente Harderwijk, Sportcomplex De Sypel en het MFC De Kiekmure natuurlijk op een voortzetting van onze evenementen.


Speciaal voor onze vrijwilligers grote dank voor de meer dan plezierige samenwerking die wij tot heden met u allen hebben gehad en hopen in de toekomst op u te mogen rekenen.


Met vriendelijke groet,

Roy Abels en Otto Buttner

Bestuur Stichting Pasar Malam Harderwijk

Bestuur Stichting Indische Harderwijkers


Triasplein 69

3845 GD  Harderwijk

M: 06-53 81 79 70

E: Info@PasarMalamHarderwijk.nl

E: Info@IndischeHarderwijkers.nl