Indische
Harderwijkers

▲▲▲▲

OGB Design
Welkom KUMPULAN Foto en Film Muziek Familie Albums Onze Veteranen Toen en Nu ... Historie Indische Cultuur Boeken Sociale Media Sponsoren Links Onze Nieuwsbrief Pasar Malam 2018 Contact
Onze Nieuwsbrief

FIN gaat collectief geheugen versterken

Iedereen is welkom op 16 maart a.s.

Verandering van spijs doet eten ...


FIN gaat collectief geheugen versterken

Federatie Indische Nederlanders (FIN) start met een campagne om het collectief geheugen rondom voormalig Nederlands-Indië te versterken. De campagne omvat onder andere oral history, het in beeld en geluid vastleggen van getuigenissen. Volgens woordvoerder Paul Seitzinger is een dergelijke campagne meer dan ooit noodzakelijk.


De laatste jaren is er toenemende aandacht voor de geschiedenis van Indisch Nederland. Volgens Seitzinger positief, maar hij wijst ook op de keerzijde van deze ontwikkelingen. Vooral de wijze waarop de geschiedenis van voormalig Nederlands-Indië en Indische Nederlanders wordt verteld is belabberd. “Binnen het onderwijs is er te weinig tijd voor Indië. De tijd die er wel aan wordt besteed is kwalitatief onder de maat. Tezamen met het langzaam verdwijnen van de eerste generatie, degene die Nederlands-Indië uit eerste hand kennen, staat daarmee de authentieke Nederlands-Indische identiteit en geschiedenis onder druk” aldus Seitzinger.


Volgens Seitzinger illustreren deze ontwikkelingen waarom een campagne, om het collectief geheugen rondom voormalig Nederlands-Indië te versterken, meer dan ooit noodzakelijk is. “Het is in dit tijdsgewricht zaak dat het Nederlands-Indisch historischcultureel erfgoed actief wordt beschermd tegen sluipende geschiedvervalsing. Een gedegen en feitelijke geschiedvertelling is daarbij cruciaal. De eerste generatie vervult daarin een sleutelrol” aldus Seitzinger. De campagne omvat onder andere oral history, het in beeld en geluid vastleggen van getuigenissen van in de eerste plaats eerste generatie Indische Nederlanders. Alle getuigenissen zullen uiteindelijk worden verwerkt in een documentaire. De opnames starten in maart 2019. (0119)


Iedereen is welkom op zaterdag 16 maart a.s.

Stichting Indische Harderwijkers is er wederom in geslaagd om, naast een goede ‘Indische’ keuken, ook een aantal artiesten voor de komende Kumpulan uit te nodigen. Op zaterdag 16 maart 2019 wordt iedereen weer van harte welkom geheten. Het begint om 15.00 uur en eindigt omstreeks 22.00 uur. De entreekosten voor het Partycentrum SLENKENHORST bedragen slechts 6 euro per persoon.


Muziek

Voor de sfeervolle muziek wordt gezorgd door de formatie Orangelane. Zij spelen alle muziekstijlen zoals poco-poco, rock, soul en hedendaagse hits.


Verder treedt Hans Milané er op. Toevallig heeft hij ook eerder als gastzanger opgetreden met de band Orangelane.


Verandering van spijs doet eten ...

Zoals beloofd langs deze weg wil ik een stukje schrijven over wie ik ben als persoon. Mijn naam is George van Stralendorff en ben 59 jaar, geboren in Zutphen. Twee jaar geleden op aandringen van familie, vrienden en kennissen ben ik naast mijn werk een eigen Indonesische eethuis begonnen genaamd “Ken-Tutut” waarom deze naam eigenlijk? Hahaha… ik wilde een naam voor mijn toko hebben wat bij mensen in hun gedachten blijft hangen dus vandaar!


Even wat over mijn toko, Ik heb in de afgelopen jaren best al een grote klantenkring opgebouwd en heel veel positieve reacties van mensen gekregen over mijn gerechten. Ik kook op een traditionele wijze die ik van mijn oma (vroeger in Bandung een eigen restaurant) en moeder (ook uit Bandung) heb meegekregen, alles vers gemaakt. Gerechten zoals ze horen te smaken, echt authentiek indonesisch.


Ik hoop dat ik bij jullie  op de Kumpulan dit mag meemaken voor de sfeer alleen al en de gezelligheid erom heen (als indo’s grote familie) Ik zie dit ook als een uitdaging….even wat anders en lijk mij leuk om te doen!
Selamat Makan
Laatste aanvullingen:


Laatste Nieuws

Kumpulan

Laatste Nieuws

Column

Boeken


   LET OP - De volgende Kumpulans      zijn in het Partycentrum SLENKENHORST